Autók ózonos fertőtlenítése

Miért hasznos, miért jó az autók ózonos fertőtlenítése vagy lakókocsik, hajók ózonos fertőtlenítése?

 

Az ózon gázhalmazállapotának köszönhetően minden részét átjárja az utastérnek, a klímarendszernek. Behatol a szövetekbe és a kisebb résekbe is, ahol hatékony fertőtlenítő képességének köszönhetően – ami 50-szer hatékonyabb, mint a klór – tisztává varázsolja és baktérium-, szag-, illetve penészmentesíti a teret.

Az autók tisztán tartása azért fontos, mert ez a tér sok betegség forrása lehet. Az egyik gócpont az autó klímarendszere. Az ózonos kezelés az egyetlen klímafertőtlenítő eljárás, amely a klíma és szellőzőrendszer minden pontján egyformán hatékony és 99,9%-os biztonsággal pusztítja el a kis kórokozókat. A ózon nagy eséllyel pusztítja el a szagok eredetét is, így az ózonos fertőtlenítés ebben is segíthet. Az eljárás hatékony, egyszerű és gyors. Nincsen vegyszer maradék, hiszen ami marad az csak a tiszta oxigén a végén. Ez akkor is fontos lehet, ha baba is utazik majd a kocsiban. Ő, a még nem teljesen kifejlődött immunrendszerével nagy eséllyel kaphat el olyan betegségeket, amiket esetleg az autónk “hordozhat magával”.

Fontos kiemelni, hogy az autók ózonos fertőtlenítése nem végleges, és nem csodaszer. Ugyanúgy bevihetünk magunkkal bármit a kocsiba ezért a saját higiéniánkra is figyelni kell, illetve a kocsinkban történő megfelelő és rendszeres takarításra is.

ózonos fertőtlenítés autóban

Az ózonos takarítás hatékonyságának bizonyítására vegyünk néhány példát, hogy kik használják ezt az eljárást naponta, esetleg sűrűbben mostanság. A járművek, autók ózonos fertőtlenítése fontos:

A mentőautók: Ezeket a betegszállító járműveket minden potenciálisan fertőző beteg után ózonos fertőtlenítővel tisztítják. Forrás: Infostart, Tények.

A BKV és a Volán buszok: Ők is természetesen minden potenciálisan fertőző ember után takarítanak, de minden nap, illetve van, hogy naponta többször is igénybe veszik az ózon erejét, akkor is, ha hivatalosan nem találtak fertőző beteget. Forrás: BKV, Magyar Nemzet.

Illetve, ami még nagyon fontos, hogy az ételszállító autókat sem szabad elhanyagolni, hiszen bármilyen baktériumot, penészt, vírust hordozhatnak nap mint nap, ezért nekik is bátran ajánljuk az ózonos fertőtlenítést bizonyos időközönként, akkor is, ha nem érintkeztek fertőző személlyel.

Érdekelnek az árak!