Dohos, penészes helyek ózonos fertőtlenítése

Számos ember küzd penésszel vagy dohszaggal otthonában, amit nagyon nehéz és költséges megszüntetni, nem szólva a belefektetett energiáról.

A vegyszerek, amiket a dohos helyek kezelésére, a penész eltávolítása érdekében alkalmaznak, károsak az egészségre, pláne hosszútávon. Segítségükkel sajnos csak rövid ideig szabadulunk meg a penésztől. A penész már önmagában is káros az egészségre, hát még vegyszerekkel keverve! A penész legnagyobb veszélyét a gombaspórák jelentik, amelyek bekerülnek a levegőbe és innentől jelen vannak a helyiség minden szegletében. A penészgombák melléktermékei és a spórák maguk erőteljesen allergizálhatnak, bizonyos penészgombafajták pedig súlyos tüdőbetegségeket, fertőzéseket okozhatnak. Ráadásul kiterjedt penésztelepek lehetnek szekrények mögött is, ahol hosszú évekig észrevétlenek maradhatnak.

A dohszag hosszas és rendszeres szellőztetéssel is csak rövid ideig tűnik el. Megmarad viszont a ruhákban, a matracban, a bútorokban, a szekrényekben és mindenhol érezhető. Elkölthet egy kisebb vagyont is mindenféle lakásillatosítóra, sprayre, illóolajokra, egyik sem fog használni hosszú távon és még az okot sem szünteti meg. Az ózonos fertőtlenítés a dohszagot is megszünteti, valamint segít helyreállítani a lakás mikroklímáját. Ami nagy hatással van többek között vérkeringésünkre, immunrendszerünkre és nagymértékben befolyásolja alvásunk minőségét is.

Mindkét problémára megoldást jelent a teljes körű fertőtlenítés az ózon segítségével, mely a levegőt és a teret is megtisztítja, beleértve a bútorokat, a kárpitokat és a matracot. Önnek nem szükséges elpakolnia a problémás helyiségből, elmozdítani a bútorokat vagy a szőnyeget. Nem szükséges energiát fektetnie a tisztításba és mindent áttörölni, fertőtleníteni fáradtságos munkával.

Kifejezetten ajánljuk dohos pincehelyiségben működő üzletek, raktárak és szabadulószobák számára!

Dohos, penészes helyek ózonos fertőtlenítése

Mindössze annyi a feladata, hogy rábízza a nehéz munkát az ózonra és szakemberünkre. A folyamat nem károsít semmilyen tárgyat, vegyszermentes és környezetbarát. Ezért allergiától sem kell tartania, hiszen az ózon természetesen tisztít, vegyszer nélkül.

Megszünteti a kellemetlen szagot, elpusztítja a gombákat, vírusokat, baktériumokat. Megoldást nyújt atka, ágyi poloska, moly és kisebb apró rovarok ellen. Amennyiben tart háziállatokat, az utánuk keletkező szagot is gond nélkül eltünteti. A fertőtlenítés az ózonnal olyannyira eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást okozni, mint az a hagyományos vegyszerekkel szemben előfordulhat. Az ózon megbontja a baktériumok sejthártyáját, a foszfolipidek és lipoproteinek oxidálása segítségével. Megakadályozza a gombák sejtnövekedését, a vírusok sejtekhez kapcsolódásának akadályozásával pedig a vírusok szaporodása ellen hat. Amint észleli a penészt, érdemes azonnal az ózonos tisztításhoz folyamodnia, számos kudarctól megkímélve önmagát.

De ne feledje! Amíg a penész kiváltó oka, például a magas páratartalom, nedvesedés nincs megszüntetve, a gombásodás újra jelentkezhet.

Érdekelnek az árak!